Hoorapparaten

Vind het perfecte hoorapparaat

Goed kunnen horen verbindt ons met de wereld om ons heen. Bij Hoorexpert De Kade geloven we in het belang van een persoonlijke en professionele begeleiding. Wij zijn uw vertrouwde partner, van diagnose tot advies, tot en met het op punt stellen van uw ideale hoortoestel.

Of je nu de zachte tonen van de natuur beter wilt horen of gesprekken duidelijker wilt verstaan, een goed afgesteld hoorapparaat kan de sleutel zijn tot een rijkere luisterervaring.

Wat zijn hoorapparaten?

Hoorapparaten zijn innovatieve apparaten ontworpen om het gehoor te verbeteren en variëren in vorm, maat en kleur (huids-of haarkleur tot levendige kleuren). Ze bestaan in verschillende prijscategorieën en merken. Afhankelijk van de ernst van uw gehoorverlies, de anatomie van het oor, persoonlijke voorkeuren, budget, connectiviteit, etc. maakt u samen met de audioloog een keuze die bij u past.  

Hoorapparaten kunnen variëren in prijs, afhankelijk van factoren zoals de technologische functies, het merk, aanpasmogelijkheden enz. Kiest u voor een basismodel, dan betaalt u enkel het remgeld (€107,92 voor twee hoortoestellen). Kiest u voor de meest innovatieve apparaten met geavanceerde functies betaalt u tot €2500 per hoortoestel. Uw mutualiteit vergoedt een deel van de kosten. Maak zeker een afspraak voor meer info en een voorstel op maat.

Maak een afspraak

Wat is het beste hoorapparaat voor mij?

Achter-het-oor (AHO)

Volwassenen met een ernstig gehoorverlies, of verminderde fijne motoriek kiezen voor achter-het-oor toestellen. Ook bij kinderen wordt vaak voor deze hoortoestellen gekozen, want dit is een duurzame en robuuste keuze. AHO-toestellen kunnen wel tegen een stootje. De audioloog maakt een oorstuk op maat van uw gehoorgang en oorschelp waardoor deze hooroplossing u letterlijk als gegoten zit. 

Luidspreker-in-het-oor (RIC)

Hebt u een licht tot matig gehoorverlies, dan is dit de perfecte oplossing voor u. Deze hoorapparaten kunnen helemaal aangepast worden aan uw noden. Een klein stukje technologie achter het oor en een luidspreker in het oor zijn verbonden met een fijn draadje. Hoewel deze hoortoestellen niet onzichtbaar zijn, zijn ze wel heel discreet.

In-het-oor (IHO)

Bij deze hoortoestellen zit alle technologie in het oor. Afhankelijk van de vorm van uw gehoorgang en oorschelp kan dit een nauwelijks waarneembare hooroplossing zijn. De IHO-toestellen zijn echter niet voor elk gehoorverlies geschikt. 

Waarom zijn hoorapparaten belangrijk?

Het gaat niet alleen om het versterken van geluid. Het gaat om begrijpen van elkaar, het versterken van relaties en het behoud van onafhankelijkheid. 

Hoorapparaten dragen bij aan een actieve levensstijl en verzekeren je ervan dat geen enkel moment van waardevolle interactie verloren gaat. Het gaat om genieten van het leven.

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt steeds duidelijker dat mensen met een gehoorverlies minder actief zijn en minder sociale interacties hebben in vergelijking met normaal horenden. 


“ Uw brein blijft fitter “

Wetenschappelijk onderzoek vertelt ons ook dat hoortoestellen bijdragen aan het hebben van een fit brein. Hoe meer (al dan niet auditieve) prikkels ons brein krijgt, hoe beter het deze kan verwerken. 

Als u reeds langere tijd een gehoorverlies hebt, kan het brein 'vergeten' hoe het was om goed te horen. Het brein wordt met andere woorden minder actief en krijgt minder taken. Hoortoestellen zorgen ervoor dat u meer prikkels krijgt waardoor uw hersenen weer worden getraind en uw brein dus fitter blijft.

Hoorapparaat-gebruikers aan het woord:

Ik draag al jaren hoortoestellen. Het is mijn derde paar nu, en dankzij de connectiviteitsmogelijkheden kan ik eindelijk weer zorgeloos telefoneren.

Mijn hoortoestellen zijn oplaadbaar. Voor het slapengaan in de lader steken en 's morgens weer uithalen. Heel gemakkelijk dus. Ik weet zeker dat mijn apparaten een hele dag mee gaan, zelfs al ga ik 's avonds nog naar de Spaanse les. Mijn zoon koos hoortoestellen met batterijen. Hij is vaak op de baan en vind het gemakkelijker om dan een reserve batterij op zak te hebben.

Ik kreeg de kans om verschillende hoortoestellen uit te proberen en koos voor RIC-roestellen van de middencategorie. Ik heb een rustige levensstijl. Als ik televisie kijk met met echtgenote of als mijn kinderen op bezoek komen kan ik weer zeer goed volgen. Een echte opluchting, en niet enkel voor mij...

Hoe gaan we te werk?


stap 02

Gratis hoortest en -analyse

stap 03

Bespreking beste hooroplossing op uw maat

stap 04

Gratis proefperiode

stap 05

Uitgebreide nazorg en service na verkoop

Veelgestelde vragen over hoorapparaten

Dit hangt van verschillende factoren af (ernst gehoorverlies, ervaring...) maar een proefperiode duurt zo lang als u nodig hebt om aan de hoorapparaten te wennen. Bent u helemaal overtuigd van de meerwaarde van de hoorapparaten en wilt u ze niet meer kwijt, dan pas wordt uw proefperiode afgerond. De minimum wettelijke duur voor een proefperiode is 28 dagen als het de eerste keer is, en 14 dagen als u al eerder hoortoestellen droeg. Meestal duurt de proef bij ons wat langer omdat u de hoorapparaten in alle omstandigheden die voor u belangrijk zijn moet kunnen testen.

Tegenwoordig hebben bijna alle hoorapparaten Bluetooth waardoor u met andere Bluetooth-apparaten verbinding kan maken. De belangrijkste vooruitgang is dat mensen met een gehoorverlies nu weer goed kunnen bellen met de gsm. U hoort de stem van de beller namelijk rechtstreeks in beide oren. Indien u dat wenst kan u ook een hoorapparaat-app installeren op uw smartphone, maar dat hoeft zeker niet. U heeft ook de mogelijkheid om verbinding te maken met de televisie, tablet, laptop... Uw audioloog vertelt u er graag meer over.

Gemiddeld blijft men 6 à 7 jaar tevreden van de hoorapparaten. Er zijn natuurlijk uitzonderingen: mensen die 10 jaar tevreden zijn van hun hoorapparaten en mensen die om de 5 jaar vernieuwen omdat de hoortoesteltechnologie nu eenmaal razendsnel evolueert. Om de 5 jaar heeft u recht op tussenkomst van uw mutualiteit voor de aanschaf van nieuwe hoorapparaten. Uiteraard bent u steeds welkom om de nieuwste technologie vrijblijvend uit te proberen.

Expert aan het woord:

De glimlach van een klant is voor mij onbetaalbaar.


Dirk

Audioloog, productspecialist met 35 jaar ervaring